Jernalderlandsbyen Odins Odense

Fartilfire www


aabent skilt 230520 b800
Vi formidler (når landsbyen er åben) hele jernalderen inklusiv vikingetiden. Det er den historiske periode fra ca. 500 år f.Kr. til ca. 1100 år e.Kr.

Landsbyen ligger i naturskønne omgivelser i Stavids ådal, kun fem km. fra centrum af Odense. Stedet består af et landsbymiljø med rekonstruerede huse, smedje, udhuse, staklader, offersted, brønd samt diverse hegnsforløb og ikke mindst vore får, som i løbet af foråret giver masser af lam.

I forbindelse med landsbyen har vi en sø, en lille formidlingsmark, enge og gode græsarealer til fårene. Fårene må fodres med mad købt i vores butik.

Herudover forefindes moderne administrationsbygninger med mødefaciliteter, værksted, køkken, toiletfaciliteter, museumsbutik og lille udstillingsbygning.

Desuden er her forskellige størrelser staklader, hvor gæster bl.a. kan spise deres medbragte mad og en shelter, hvor skoletjenestens lejrskoler og sommerens jernalderfamilier kan overnatte.

I weekenderne har vi i sæsonen åbent mellem kl. 10 og kl. 16.

Det er derfor muligt at kikke ind i vores lille hyggelige butik og evt. købe en kop kaffe efter løbeturen eller en is til børnene.

HOLD DESUDEN ØJE MED de løbende opslag på vores opslagstavle ved indkørslen.

Historien er for alle aldre

OO for alle aldre1

Vi har 25 gæster og ingen medlemmer online