00 Runners AM Markedpl2018 01Vi arbejder ihærdigt på,

at alle medlemmer, der ønsker at være aktive som frivilligt arbejdende - på et eller andet selvvalgt niveau - i Jernalderlandsbyen Odins Odense - kan opretholde et godt informationsniveau og ønskeligt få adgang til mere om "nørde-jernalder-og-vikinge-viden", både fremadrettet men sandelig også bagud (arkiv-materialer) og især den glæde og hygge-fornemmelse man får, når man kommer i den forening man betaler kontingent til.

TJEK DIN SENESTE MEDLEMS-INFORMATION - MODTAGET PR. EMAIL - hvor adgangsmetoden til "FOR MEDLEMMER" - og egen opdatering af brugerdata forklares yderligere!! (hvis der er medlemmer, der ikke kan få adgangsmetoden til at virke, så kontakt evt. webmaster tryk HER for at maile direkte) (meeen vent lige til efter juledagene..please)

00 Butikken Markedsplads2018 01Derfor har vi forbedret adgangs-metoden til de interne-medlems-sider - som jo også naturligvis - er de arbejdende og de knap så arbejdende - frivilliges egne sider.

 • Her finder du i første omgang mere konkret info til
 • bestyrelsens kontaktdata
 • de forskellige aktivitetsgrupper med kontaktdata
 • flere billeder - nogle må vi ikke vise "uden-for".
 • links og henvisninger til historisk materiale
 • instruktioner i brug af værkstedsmaskiner
 • kommentarer til hvad der ligger af
  • materialer
  • beklædning
  • litteratur
 • som frivillige kan og må bruge (mod låne-sedler, naturligvis)
 • osv. osv.

guidede ture- og her ligger vores arkivmateriale, så du kan slå op, hvad der er sket og kommunikeret om internt - tidligere.

I det interne materiale, skulle vi gerne VED FÆLLES HJÆLP fremadrettet få opbygget nyttig viden til hinanden - hvem der står for hvad og hvor man også finder god information

- og måske lidt inspiration til at finde mere "nørde-viden" end vi selv måske har fundet frem til....

Vi er meget åbne for input fra ALLE medlemmer - og nogle, der måske bare lige har lyst til at ringe med lidt god info til os, med det formål, at vi kan hjælpe og glæde hinanden - og få et "godt jernalder/vikinge-samfund" ud af Odins Odense fællesskabet.

 

SØNDAGSOPLEVELSER VED ÅENVikingDating lille

Med støtte fra ”Næsby Bestemmer” indbydes alle Næsbyborgere til at deltage i ”Familiens Natur- og kulturoplevelser”.

Den 1. søndag i hver måned fra feb.-juli byder på nye oplevelser i naturen med kulturhistorie på menuen på tværs af generationer.

Møderne finder sted ved stierne ved Stavids Ådal og i Jernalderlandsbyen og varer tre timer pr. mødegang fra kl. 10-14.

Hver mødegang har sit eget tema, der tager udgangspunkt i årstiden, naturen og de kulturelle højtider og traditioner fra menneskenes verden.

FebruarI februar holdt vi traditionen tro Kyndelmisse. I kirken fejrede man lyset og i familien spiste man pandekager.

Søndag d. 2. feb. inviterer Jernalderlandsbyen indenfor i varmen, hvor vi ved bålet vil lave bivokslys, bygpandekager, høre fortælling og tage vejrvarsler.

MartsD. 1. marts fejrer vi det kommende jævndøgn med hammer, mejsel og stensikker viden.

Vi skal kikke på sten som markører i vores landskab. Deres oprindelse som naturprodukt og deres funktion som kulturbærer. Vi rister runer og helleristninger i granit.

AprilI april skal vi til at finde kyllingerne frem og fejre påske. Måske fanger vi fårekyllinger og

finder fugleæg d. 5. april, når vi går på insekt jagt med sommerfugle- og slagnet.

MajD. 3. maj går vi i krigertræning. Skulle Holger Danske kalde os til dåd for Danmark, så er vi klar! Formidling af oldtidens våben og udstyr, bartskæreens arbejde og fundet i Viemosen.

Efterfølgende kaldes der til kamp for alle, store som små, med skjoldmur og varme hveder.

Juni – Solhvervet nærmer sig og heksene gør klar til den årlige udflugt til Bloksbjerg.

D. 7. juni går vi med vølven på vandring og sanker urter i området omkring ådalen.

Hør om planternes egenskaber, deres brug som hellige urter og ådalens forandring gennem jernalderen. Efterfølgende går vi op i landsbyen og laver urtesmør og fladbrød.

JuliVandets hemmeligheder og fiskens finurligheder d. 5. juli.

Med Jernalderlandsbyens naturrygsække går vi på jagt i åløbet og ser hvad der gemmer sig under vandets overflade. Vi skal dissekere fisk og efterfølgende ryge dem i vores lille medbragte røgovn.

Smagsprøver og sommerafslutning.

Man kan melde sig til de enkelte mødegange løbende og efter interesse for dagens tema.Max. antal deltagere pr. mødegang er 30. Man er også meget velkommen til at deltage uden familie, børn under 12 skal dog være i selskab med en voksen. 

Tilmelding på mail med antal deltagere og deres alder til Jernalderlandsbyen Odins Odense: annemarie@odinsodense.dk

Grøn vinter

Jernalderlandsbyen vedligeholdes

Rundt omkring i landsbyen ser man ofte en flok mænd - for det meste - der er meget aktive med træ - hele stammer og mindre tykkelser - som grenværk o.l. Det er vigtigt arbejde, fordi landsbyen skal vedligeholdes som den også blev vedligeholdt i Jernalderen..... I en lang periode har der været skovet en god bunke træ, fordi de fleste af husene skal have udskiftet deres "kragetær" - som er de støtte-træstykker i lange rækker, som holder den øverste rygning på husenes stråtag. Men også de nærmest kilometerlange hegn - skal alle vedligeholdes med med egepæle, fletmaterialer.... og alle pæle skal i skal graves i jorden. 

Vi har 104 gæster og ingen medlemmer online

Top