OO formidling skoletjenesten 0136Hør om livet i jernalderen – gå med en formidler rundt i landsbyen

og dyk ned i alle de gode fortællinger som landsbyen gemmer. Kom med ind i mørket og lyt i flammernes skær.

En rundvisning i jernalderlandsbyen giver et godt indblik i dagliglivet i Danmark for ca. 2000 år siden.

En formidler i jernalderdragt tager jeres gruppe med rundt i landsbyens huse, hvor I kommer til at høre om hvordan livet formede sig for den almindelige befolkning den gang for længe siden. Hvem var de? Hvad lavede de? Var livet meget anderledes end nu? Hvad troede de på? Undervejs oplever I mørket i husene, røgen og varmen fra bålet, tyngden på en kværnsten der skal drejes og lignende. Der indlægges ofte en lille ofring til guderne undervejs.

Rundvisningerne kan tilpasses til jeres gruppe, f.eks. hvis I har stor interesse for et specifikt emne. Det kunne være byggestil, smedning eller andre håndværk/håndarbejde, gastronomi, helbredende planter, tro og overtro…… Ring eller skriv og hør hvad der kan lade sig gøre.

En rundvisning tager typisk 1½ time. Der vil selvfølgelig være mulighed for efter rundvisningen at blive i landsbyen og se mere selv. I er velkomne til at medbringe madkurv, der kan spises under åben himmel eller I vores staklade, der er indrettet med borde og bænkesæt.

Rundvisninger skal bookes på forhånd. Prisen svarer til entréprisen for voksne x antal personer. Der skal dog betales for minimum 20 personer.