00 Lederen Annette marked18 01FORKLARING TIL OVERSIGTSKALENDEREN 2019

Nedenstående kalenderbillede er KUN en grafisk visning af de dage i 2019, hvor landsbyen har "sæson".

(HVIS du trykker HER - kan du se vores grovplan for 2020 - så du kan lægge nye lærerige begivenheder ind for hele familien).

Der er en række dage, hvor landsbyen typisk fungerer som "skole" for Skoletjenesten (blå felter) og man ser mange aktive børn sammen med deres lærere og vore formidlere. Så er der dage, hvor vi har folk i landsbyen, og der er adgang gennem vores butik til at besøge byen og gå rundt og nyde området og husene uden kontakt med en formidler (grønne felter).

Pga. de relativt begrænsede ressourcer vi råder over til at betale løn til formidlere, har vi kun korte perioder - udvalgt ud fra et nødvendigt økonomisk synspunkt! - hvor landsbyen har højsæson.

Disse dage har vi både lønnede formidlere og landsbyens frivillige formidlere til at vise og forklare og fortælle (orange pletter). Endelig har vi de Events, som mange af vore gæster indsætter i deres kalender, hvor vi har mange aktiviteter i byen, med folk udefra, der kommer og viser deres kunne og håndværk osv. - Her plejer vi at have rigtig mange gæster og landsbyen formelig SUMMER AF AKTIVITETER!! 

  • "RØD TREKANT" Denne markering på kalenderen viser vore events , f.eks. Jernaldermarkedet, Skjaldefestival og Håndværkerdage.
  • "ORANGE CIRKEL" Denne markering er højsæson . Her håber vi at vi kan være fire eller flere, der levendegør landsbyen, samt en butikspasser. Entréprisen er 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn (6-14 år).
  • "GRØN FIRKANT" Denne markering viser lavsæson . Her er der ikke nødvendigvis andre folk i landsbyen end den, der passer butikken. Entréprisen er 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn.
  • "BLÅ FLAD FIRKANT" Denne markering viser hvor landsbyen er åben for formidling af Skoletjenesten. Dvs. at vi typisk har masser af skønne unger i byen, der lærer om Jernaldertiden og vikingetiden.. på den bedste måde!

Du kan trykke på oversigtskalenderen herunder og gå til den "AKTIVE KALENDER", hvor du får adgang til flere beskrivelser af indholdet for de enkelte dage.

OdinsOdense kalender2019 B700px v9

 

Grøn vinter med vinterferie

OO blot trommen 260x80Det er ikke meget sne vi kan præstere for tiden.

Men det giver så håb om en grøn vinterferie med varmegrader. Vi kan allerede nu glæde os til 8.-16. februar = uge 7, hvor landsbyen er åben for gæster og aktiv.

Kom endelig og besøg os! Vi glæder os til at se jer og komme i gang med det nye år.... Der bliver gang i sagerne i 2020. I kan alle glæde jer. 

Vi ses snart - Vi mødes i jernalderen!

SØNDAGSOPLEVELSER VED ÅENVikingDating lille

Med støtte fra ”Næsby Bestemmer” indbydes alle Næsbyborgere til at deltage i ”Familiens Natur- og kulturoplevelser”.


Den 1. søndag i hver måned fra feb.-juli byder på nye oplevelser i naturen med kulturhistorie på menuen på tværs af generationer.

Møderne finder sted ved stierne ved Stavids Ådal og i Jernalderlandsbyen og varer tre timer pr. mødegang fra kl. 10-14.

Hver mødegang har sit eget tema, der tager udgangspunkt i årstiden, naturen og de kulturelle højtider og traditioner fra menneskenes verden.

Februar – I februar holdt vi traditionen tro Kyndelmisse. I kirken fejrede man lyset og i familien spiste man pandekager.

Søndag d. 2. feb. inviterer Jernalderlandsbyen indenfor i varmen, hvor vi ved bålet vil lave bivokslys, bygpandekager, høre fortælling og tage vejrvarsler.

Marts – D. 1. marts fejrer vi det kommende jævndøgn med hammer, mejsel og stensikker viden.

Vi skal kikke på sten som markører i vores landskab. Deres oprindelse som naturprodukt og deres funktion som kulturbærer. Vi rister runer og helleristninger i granit.

April – I april skal vi til at finde kyllingerne frem og fejre påske. Måske fanger vi fårekyllinger og

finder fugleæg d. 5. april, når vi går på insekt jagt med sommerfugle- og slagnet.

Maj – D. 3. maj går vi i krigertræning. Skulle Holger Danske kalde os til dåd for Danmark, så er vi klar! Formidling af oldtidens våben og udstyr, bartskæreens arbejde og fundet i Viemosen.

Efterfølgende kaldes der til kamp for alle, store som små, med skjoldmur og varme hveder.

Juni – Solhvervet nærmer sig og heksene gør klar til den årlige udflugt til Bloksbjerg.

D. 7. juni går vi med vølven på vandring og sanker urter i området omkring ådalen.

Hør om planternes egenskaber, deres brug som hellige urter og ådalens forandring gennem jernalderen. Efterfølgende går vi op i landsbyen og laver urtesmør og fladbrød.

Juli – Vandets hemmeligheder og fiskens finurligheder d. 5. juli.

Med Jernalderlandsbyens naturrygsække går vi på jagt i åløbet og ser hvad der gemmer sig under vandets overflade. Vi skal dissekere fisk og efterfølgende ryge dem i vores lille medbragte røgovn.

Smagsprøver og sommerafslutning.

Man kan melde sig til de enkelte mødegange løbende og efter interesse for dagens tema.

Max. antal deltagere pr. mødegang er 30. Man er også meget velkommen til at deltage uden familie, børn under 12 skal dog være i selskab med en voksen.

Tilmelding på mail med antal deltagere og deres alder til Jernalderlandsbyen Odins Odense: annemarie@odinsodense.dk

Oplev landsbyen i 2020!

LAVSÆSON nu. Men besøg os ALLIGEVEL. 

OO jernalderfamilie 01

Historien er for alle aldre

OO for alle aldre1

Vi har 116 gæster og ingen medlemmer online

Filmlokation?

Selvfølgelig kan vores smukke landsby OGSÅ bruges til lokation. På alle tider af året.OO dreng skjold 1

Billedeserie: tryk HER

Top