OO Haandvaerkdage Sept18 800x1100px 96ppi v107Fra Natur til Kultur!

Oldtidens håndværkere skabte ud fra modernaturs ressourcer de kulturskatte, som vi i dag betragter med beundring.

I weekenden lørdag til søndag d.  september,

vil vi formidle de ældgamle teknikker i vores forfædres fodspor og bearbejde naturens ressourcer til nye kulturskatte, som ville gøre enhver viking misundelig.

Smeden svinger sin hammer, lædersmed sin nål og man kan komme helt tæt på og se hvordan smeden udvinder jern fra myremalmens tunge sten.

I Vølvens Gård vil man kunne følge de forskellige teknikker i den proces, hvor råuld skabes om til beklædning, f.eks. kartning, spinning, farvning samt vævning, nålebinding og sprang.

På pladsen foran landsbyen sidder håndværkere, der har ladet sig inspirere af forhistorien og med den nye tids teknikker og redskaber, tilsat kreativ fantasi, har videreført traditionen. Her er en enestående mulighed for at handle sig til håndlavet dansk unika kunsthåndværk.

Man kan medbringe madkurven eller købe sig til øl, vand, the, kaffe og kage samt sandwich for at stille tørst og sult.

Børn og barnlige sjæle kan prøve bueskydning, gå på runejagt, slynge armbånd, lave læderdyr, bage pandekager og være med til at fodre fårene. Nogle af aktiviteterne er gratis, andre kan kræve et aktivitetskort. Et kort indeholder 4 valgfrie aktiviteter og kan købes i museumsbutikken.

Ved indmelding i foreningen Odins Odense, kan du få refunderet din entré.

Velkommen til en weekend med håndværk, historie og hammerslag!

Der er åbent fra 10-16

Entré:

Voksen 60 kr. - Børn 30 kr.

Gratis for medlemmer af foreningen Odins Odense

Glimt af fortiden i nutiden

ring admission pris

Top