2.- 5. juni bydes der indenfor i det gamle nordiske køkken,

OdinsOdense Kogetraef 2 5juni18 fb lillenår madkyndige vikinger sætter hinanden stævne i Jernalderlandsbyen Odins Odense.

Det årlige kogetræf for vikinger kommer i år til Fyn. Ved træffet mødes madglade vikinger for at nørde oldgamle opskrifter og udveksle erfaringer med autentisk madlavning. I år er temaet ”Hungersmad på kogestenen – men øl skal der til!”

Gæster er velkomne til at smage med

Som gæst er der mulighed for at få en oplevelse for alle sanser, hvis man gæster Jernalderlandsbyen i løbet af træffet. Kik kokkene over skuldrene, spørg, lær og nyd en smagsprøve på den historiske mad.

Da kogetræffets omdrejningspunkt er en undersøgelse af madlavningsmetoder og udnyttelsen af råvarer, vil der primært være smagsprøver om lørdagen d. 2. juni, hvor de besøgende inviteres til at smage på den øl der vil blive brygget i løbet af dagen. Tirsdag vil der også være lidt godt til ganen i forbindelse med kogedysten.

Man behøver dog ikke gå sulten hjem. I landsbyen sælges der lørdag og søndag lammepølser fra landsbyens egen avl, og søndag byder spisekortet på grubesteg. Svinekam stegt i en jordgrube, sådan som man også gjorde dengang i jernalderen.

En omrejsende oplevelse

Kogetræffet afholdes i samarbejde med Lone Bjørnskov-Bartholdy fra Trelleborgs Venner. Sidste år blev træffet afholdt i Bork Vikingehavn i det vestjyske og året før på sjællandsk grund ved ringborgen Trelleborg. I år kan fynboerne nyde godt af besøget, og det er om at slå til. Jernalderlandsbyen Odins Odense er den eneste oldtidslandsby på Fyn, så det kan vare mange år før fynboerne får invitationen igen.

OO madlavning 3802Kogetræffets program:

Lørdag d. 2. juni kl. 10-16

Øl brygges i åbne kar og der forskes i godt-øl og skidt-øl

Søndag d. 3. juni kl. 10-16

Vikingerne kokkerere og nørder forskellige kogemetoder (f.eks. kogesten) der kan have været brugt i vikingetidens madlavning.

Mandag d. 4. juni kl. 10-16

Begrebet ”hungersmad” undersøges nærmere. Hvilken mad ville man lave, når fadeburet var ved at være tomt eller høsten slog fejl?

Tirsdag d. 5. juni kl. 10.30-13.30

Vikingekogedyst - deltagerne skal dyste om at lave en vikingemiddag af de råvarer de kan få fat i. Retterne vurderes af et dommerpanel, som kårer en vinder af dagens dyst.

 

Glimt af fortiden i nutiden

ring admission pris

Top