ILD I LANDSBYEN - er NÅR efteråret er på vej

OO madlavn sideopvarmn 20hvor der tændes op i ildstederne rundt omkring i hele Jernalderlandsbyen.

Ild tilsat innoverende eksperimenter danner rammen for efterårsferien i Jernalderlandsbyen Odins Odense.ilden i essen efteraarsferie 2019 n

Fra d. 10.til 18. oktober, hver dag fra kl. 10-16, kan man på nærmeste hold, men stadig med god afstand, opleve jernalderfolkene tænde op, når der skal dyrkes eksperimental arkæologi ved arnen, i ovnen eller under jorden.

Ugen kommer til at byde på kulsvidning, tjærebrænding og jernudvinding. Foruden tilberedning og konservering af mad samt saltsydning. Alle sammen aktiviteter, hvor ilden har en afgørende betydning for process og succes.

Programmet veksler for hver dag ugen igennem og vejret får det sidste ord med på vejen og vil derfor afgøre hvilke aktiviteter, der vil være på dagsprogrammet.

Ild i landsbyen 2020Følgende aktiviteter foregår under loft eller halvtag, hvorfor de trodser vejrudsigten:

  • - Perlemageren tryller med glas tirsdag og torsdag d. 13. og 15. okt.
  • - Bueskytterne er på banen søndag d. 11, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag d. 13. - 14. - 15.  og 16. okt.- og måske et par dage mere - dog uden ildpile
  • - Sølv og kobbersmedning af armbånd, ringe og fibler onsdag d. 14. okt.
  • - Pileflet mandag til onsdag d. 12.-14. okt. med mulighed for selv at prøve kræfter med håndværket

Kom og få varmen, indtag efterårets friske luft og nyd en varm kop kaffe fra vores museumsbutik, mens ungerne løber på runejagt.

I er velkomne til at tage madkurv, hund (i snor) og svigermor med.

I efterårsferien er der også mulighed for:

Guidet VIP-tour

Tag med på en guidet tidsrejse i landsbyen og oplev jernalderlivet folde sig ud. Turen byder også på en fortælling ved bålets flammer i høvdingens hus, en lille ofring ved offermosen og en smagsprøve på gudernes drik. Der vil højst være plads til 20 personer på turen og vi passer rigtig godt på jer!

OBS: Turen er målrettet voksne, men børn er naturligvis også meget velkomne til at deltage.

Du kan tilmelde dig

14. oktober - 13-15 - HER

- og -

18. oktober - 13-15 - HER

Top