OO blot v offerstenen01

Guderne skal man holde sig gode venner med - den 20. juni i år

Kan vore besøgende opleve ved enten at se til - elle evt. selv deltage i højsommerens SOLHVERVSBLOT.

En naturlig del af livet i jernalderen var at have et godt forhold til de guder, som sørgede for at man kunne føre et godt og sikkert liv.

I dag kender vi troen som Asa-troen - hvor guderne i den nordiske mytologi bliver beskrevet allerede i folkeskolen - og som indgår i mange fortællinger men også i dagligdags tale og forståelse af liv og gøren og laden - i vores allesammens hverdag... Bare tænk på navnene for vore ugedage!

Derfor er det også naturligt for landsbyens aktive frivillige at formidle den gudedyrkelse, som anvendtes i jernalderen.

Den har givetvis udviklet sig og været forskelligt brugt fra egn til egn og fra land til land.

Men i Jernalderlandsbyen Odins Odense - forestiller vi os, at mosen lige HER ved vores hellige skov - har været meget vigtig - fordi kun en lille kilometer fra byen ligger et af de mest spændende Jernalder offersteder - hvor arkæologerne har fundet et af de allermest omfangsrige offerfund - fra Jernalderen!

nemlig: Vie-mosen - som betyder "den hellige mose".

Her har arkæologerne fundet en lang række genstande i moseområdet, som har været blotet - dvs. ofret - til guderne - måske for at formilde dem - måske for at sikre fremtiden - måske for at takke dem.

Det har været vigtigt i dagligdagen - og alle børn, som voksne, skulle kende guderne og helst have et godt forhold til dem.

Så KOM og deltag i et blot i landsbyen - - man kan også blot se på! - 

Det er en spændende men også alvorlig stund - (der er selvfølgelig ingen krav til ens trosretning hvis man deltager!) og måske kan man selv få lidt godt tankestof med hjem.

Se også på vores kalender, hvornår vi har store blot-dage.

Entré 60/30 kr. Voksen/barn 6-14 år

Top