Landsbyen var et stort anlagt læringsprojekt i 70-erne. 

Stedet blev kaldt et HISTORISK VÆRKSTED.

oo landsbyen kenddinby laererhaefte 1Det var fra politisk side besluttet, at historieundervisningen skulle have et kraftigt spark opad og gøres mere spændende for de odenseanske skolebørn.

Der blev afsat ressourcer til byggeriet og en række frivillige gik i gang med at bygge byen, som skulle blive et historisk værksted, hvor børnene gennem de næste ca. 40 år på egen krop lærte og forstod livet i den danske jernalder. 

I  1973 kunne man åbne landsbyen for skolebørn med deres lærere. Grundigt håndlavet læringsmateriale af Arne Kold og Jørgen Eliasen blev udarbejdet - under emnet "KEND DIN BY" - og i tæt samarbejde med Odense Kommunale Skolevæsen.

Lærerne kunne bruge dette planlægningsmateriale - og i samarbejde landsbyledelsen skabe unikke undervisningsforhold. Elevhæfter relateret til klassebesøg og ophold i landsbyen over én til flere dage med opgaver gav eleverne den bedste historiske indlæring (PRØV DET - OG - MÆRK DET!!) man kunne tænke sig! 

En diasserie fulgte med, som indgik i undervisningen, og der var udarbejdet elevhæfter, med grundig gennemgang af kilderne. Eleverne havde mulighed for at arbejde med forskellige emner under tidsperioden "JERNALDEREN", både fysisk i landsbyen og på det teoretiske plan.

Landsbyens formidlere møder stadig folk, der var med til byggeriet - og børn, der er blevet voksne - og DE fortæller om den mageløse livsoplevelse, som det var at møde vores historie - på DEN måde!!

Herunder viser vi en diasserie med billeder fra Jubilæumshæftet, som fortæller om de første år i landsbyens tilblivelse. Vil du gerne have billederne i en PDF-udgave (som fylder en del) - så TRYK HER!!