Diverse interessante for Odins Odense relevante links, som besøgende også kan have glæde af:

Odins Odenses Facebook side Odins Odenses officielle Facebook side.

Aktiv Historie Kurser i jernalderfolkets gøremål, håndværk og arbejdsmetoder.

Tollundmanden.dk Information om Tollundmanden som nok er det bedst bevarede oldtidsmenneske i verden og information om den tid som han levede i.

Historisk Atlas Gå på opdagelse i historiske kort og udforsk din lokale kulturarv.

Danmarkshistorien.dk - Jernalder før romersk tid. Her kan man finde sin indgang til de ca. 1500 år, som jernalderen dækker 

Danmarkshistorien.dk - Romersk Jernalder. Fra Kristi Fødsel og de næste ca. 400 år - bliver det ekstra interessant - specielt her i Norden, hvor de store mose-ofringer finder sted, som resultater af dagligdagens oplevelser og fjendtlige angreb først fra det nordlige skandinavien og senere sydfra.

Danmarkshistorien.dk - Germansk Jernalder. De ca. 400 år efter romersk jernalder - kunne man kalde Guld-Jernalderen i Danmark - det er tiden op til og overgangen til vikingetiden. I denne periode har der allerede været dannet mindre høvdinge- og kongedømmer, der har gået "i viking" - og handlen med andre lande - også ganske fjerne - har været intens.  Krigsførelse og transport over vand over længere afstande udvikles i disse år.

Danmarkshistorien.dk - Vikingetiden. HER finder du en masse vinkler til vikingetiden. Ikke kun kolde fakta - men også henvisninger og fortællinger om nordisk mytologi, vikingernes rejser og skibe, om kvindernes liv og smykkerne, men også om vikingerne i England - og nogle af de berømte slag vikingerne deltog i.

 

Historien er for alle aldre

OO for alle aldre1

Støt Jernalderlandsbyen!

Har du lyst til at støtte foreningen og bevare kulturformidlingen i disse svære Coronatider med blot et lille beløb - vil VI og VORE GÆSTER være dig / jer yderst taknemmelige! 

Mobile Pay:  69 521 eller Kontonr.: 1684 - 322 7199 635