Freke dyr LoneHansen 660x660 23678

FREKE

OO faarene foraar20 05Vore dyrepassere, der hver dag taget sig af landsbyens får og evt. flere dyr, fodrer, fletter dyrehegn i samarbejde med frivilliggruppen Tirsdagsholdet

Der skal både arbejdes med dyrenes sundhed og velvære og det rigtige foder på de rigtige tidspunktet.

Om efteråret er det normalt, at flere af lammene slagtes og skindene skal behandles og sendes til garvning. Senere bliver skindene solgt til forskellige formål og nogle af dem lander i vores butik.

Fårene er typisk fra de stammer, som man så på markerne i jernalder og vikingetid. Ulden er stærk og brugbar og en del bliver også brugt af frivillige i den almindelige formidling.

Næsten alle børn skal en gang eller flere ned til fårene og "snakke" lidt med dem. De typer vi har er meget venlige og nysgerrige - og om foråret kan gæster være heldige og se når et moder-får læmmer (føder) på åben mark...

Vi tillader normalt at børnene fodrer får og lam, men kun med det, som man kan købe i butikken, så dyrene ikke får problemer med maven.. 

I løbet af året er det selvfølgelig nødvendigt at vedligeholde foldene og husene. For vore får skal også have det godt i deres liv.

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata.

Herunder lidt billeder fra får- og lamme-liv i landsbyen - og nogle af vore stærke kvinder i arbejde med vedligehold: