Gruppen formidler bueskydning - og historien om værktøjet og våbnet..

HeimdalOO bueskydning 12349Landsbyens gæster har altid være glade for at kunne tage både børn og voksne hen i det hjørne af landsbyen, hvor der formidles bueskydning.

Balder er nævnt i den nordiske mytologi - som søn af Odin og Frigg

Gudesønnen Balder var ung og smuk og elsket af alle - men var spået at skulle dø ung ved at blive ramt af et pileskud. - Men moder Frigg gjorde alt for at forsøge at modarbejde spådommen og tog derfor ALT i verden i ed så Balder ikke kunne skades - Guderne hyggede sig så med at skyde til måls efter usårlige Balder - og intet skadede ham. Men så var det lige at Loke var misundelig over at alle elskede Balder - og HAN vidste at misteltenen ikke var taget i ed!! - så han lavede en pil af en mistelten - og gav den til Balders blinde broder Høder - og fik ham til at skyde Balder... og JA - han døde af det.

Heldigvis vil Balders Buefolk ikke være blinde - ej heller vil der blive skudt med pile af mistelten! - og guderne er nok ikke bange for os - tror vi, så vi vil nøjes med at fortælle om Balder og buerne fra mytologien - men især også om Jernalderens buer - og vikingetidens - og sikkert også om buer fra andre tider og steder - fordi man bliver ret "bue-nørdet" - og en buer er ikke bare en bue...

I 2019 fik gruppen bevilliget nye materialer i form af både rekonstruerede buer fra Jernalderen og pile - plus både mål og sikkerhedsnet til at kunne formidle endnu bedre til vore gæster.

OO bueskydning 2430I 2020 har gruppen på trods af Corona-problemstillinger - formidlet (med afspritning - naturligvis) - for børn og voksne - og vi har set mange gæster gå smilende glade hjem efter en god oplevelse.... Vi har også ad denne vej gjort gæster SÅ interesserede, at de har meldt sig ind i foreningen Odins Odense - for at kunne deltage aktivt i vores formidling.

I hjørnet af skydeområdet har vi indrettet en bænk med bord til de voksne, der hurtigt indser, at de ikke lige slipper væk, fordi børn eller børnebørn - vil skyde - LIDT længere.... og DET er jo herligt! 

Gruppen GLÆDER SIG TIL AT FORMIDLE FOR BØRN OG VOKSNE IGEN til det nye år!!

 

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata.

Herunder en lille billedserie fra sommeren 2020, hvor vi havde mægtig travlt på alle de dage, vi havde mandskab til at formidle buer og bueskydning....