Frivilliggruppen Træsmedene

 

Alt forefaldende træarbejde, billedskærerarbejde, buebygning med mere, værktøjsfremstilling og reparation af diverse grej.

 

Kontaktdata ses efter login under menupunktet "For medlemmer"

00 Runners AM Markedpl2018 01Vi arbejder ihærdigt på,

at alle medlemmer, der ønsker at være aktive som frivilligt arbejdende - på et eller andet selvvalgt niveau - i Jernalderlandsbyen Odins Odense - kan opretholde et godt informationsniveau og ønskeligt få adgang til mere om "nørde-jernalder-og-vikinge-viden", både fremadrettet men sandelig også bagud (arkiv-materialer) og især den glæde og hygge-fornemmelse man får, når man kommer i den forening man betaler kontingent til.

TJEK DIN SENESTE MEDLEMS-INFORMATION - MODTAGET PR. EMAIL - hvor adgangsmetoden til "FOR MEDLEMMER" - og egen opdatering af brugerdata forklares yderligere!! (hvis der er medlemmer, der ikke kan få adgangsmetoden til at virke, så kontakt evt. webmaster tryk HER for at maile direkte)

00 Butikken Markedsplads2018 01Derfor har vi forbedret adgangs-metoden til de interne-medlems-sider - som jo også naturligvis - er de arbejdende og de knap så arbejdende - frivilliges egne sider.

 • Her finder du i første omgang mere konkret info til
 • bestyrelsens kontaktdata
 • de forskellige aktivitetsgrupper med kontaktdata
 • flere billeder - nogle må vi ikke vise "uden-for".
 • links og henvisninger til historisk materiale
 • instruktioner i brug af værkstedsmaskiner
 • kommentarer til hvad der ligger af
  • materialer
  • beklædning
  • litteratur
 • som frivillige kan og må bruge (mod låne-sedler, naturligvis)
 • osv. osv.

guidede ture- og her ligger vores arkivmateriale, så du kan slå op, hvad der er sket og kommunikeret om internt - tidligere.

I det interne materiale, skulle vi gerne VED FÆLLES HJÆLP fremadrettet få opbygget nyttig viden til hinanden - hvem der står for hvad og hvor man også finder god information

- og måske lidt inspiration til at finde mere "nørde-viden" end vi selv måske har fundet frem til....

Vi er meget åbne for input fra ALLE medlemmer - og nogle, der måske bare lige har lyst til at ringe med lidt god info til os, med det formål, at vi kan hjælpe og glæde hinanden - og få et "godt jernalder/vikinge-samfund" ud af Odins Odense fællesskabet.

 

Når man skyder med langbue - eller formidler langbuer - og så også er det lidt nørdet med at VIDE noget om sagerne - Derfor kan det anbefales at kikke lidt i litteraturen om emnet. 

Der er en hel del nørdelitteratur på engelsk. Briterne har selvfølgelig skrevet en masse, fordi de har de langbuetraditioner, som de har historisk gennem mange århundreder. Dog er det meste relateret til vikingetiden eller senere - men spændende er det.

Amerikanerne har en kæmpegruppe af bueskytter - også meget fordi de har så meget vildt land, at det ikke er så svært at finde steder i naturen at lege med bue og pil. Der er mange gode videoer fra United-bluff - også om, hvordan man laver både buer, pile og strenge - Her finder vi både folk, der laver langbuer som briterne gjorde det - men også alle mulige andre varianter - hvoraf nogle har specialiseret sig i indianernes buer - og dem er der også rigtig mange muligheder i.vikingernesbueogpilskydningmedlangbue

Hvis man er til mere specielle typer buer - men også - meeget lange buer - så kan man have glæde af at kikke mod Fjernøsten, hvor der er mange gamle traditioner for bueskytter. Der går ganske enkelt fjernøstlig ZEN i at skyde med bue. Interessant, så er det også en del af vores måde at skyde på - nemlig intuitiv skydning .... 

Men grundlæggende kan man uden videre have glæde af og starte ud med et par af de danske titler, som ER mulige at skaffe - og så lege på Amazon senere:

 

I frivilliggruppen Thor (pt. ikke aktiv)

- arbejdes der både efter en fast plan - hvor gruppen indgår i aktiv formidling i åbningstiden med forskellige aktiviteter.

Det er træarbejde og smedearbejde..... MEN når der er tid også uden for sæsonen - må man gerne arbejde med lidt af ens foretrukne materiale - og DER blev i november - december 2019 - arbejdet på 2 skilte til på bedre "jernaldermanér" at modtage gæsterne...

 • Først et NUMMER skilt ud mod vejen - som jo er "Store Klaus" - nr. 40 - Nummeret kan ses på både forside og bagside - skiltet er lavet på en 40 mm tyk aske-plade sat på to egestammer. Alt godt imprægneret efter gamle opskrifter med Linolie og træers eget "blod" - nemlig trætjære (og det er det gode - milebrændt) - skrift naturligvis i linoliemaling.
 • Dernæst et skilt - som udvidelse til et allerede opsat skilt - ved siden af den gamle mørnede Odins-figur....på "modtage-P-pladsen" foran vores officielle indgang gennem butikken.  Der skulle gerne komme til at stå vort rigtige fulde navn, når det er færdigt... Jernalderlandsbyen Odins Odense.. i to linier - NY skilteplanke underst er i egetræ - for at matche den ovenfor - og vi ender med at alle bogstaver kommer til at fremstå i hvidt...

 

 

 

 

SÅ er det blevet forår (FÅR-ÅR) i græsningsfoldene. 

Landsbyens fårepassere melder stolt, at vi nu allerede har de første lam på banen. Vigdis og Una har læmmet!