Garverne

Vidar laederarbDe garver skind, syer sko, kapper, bælter, tasker m.m. af læder og skind.Vidar var Odins søn, og næsten lige så stærk som sin bror Thor. Han havde syet sig en kæmpe skindstøvle af alle de stumper som skomagerne smider væk,  dvs. alle endestykker og udskæringer.  Den skulle han bruge, når han ved Ragnarok skulle dræbe Fenrisulven ved at stikke foden ned i gabet på den og knække kæben,

Vidar er omkring 5 medlemmer der mødes med mellemrum efter aftale., men man kunne let være flere. Gruppens opgaver er at fremstille sko, bælter, tasker og andre beklædningsdele af skind til brug for landsbyens ansatte og frivillige. Desuden er det målet at fremstille genstande til salg som souvenir i butikken. Man mødes i landsbyen – udenfor når vejret tillader det, eler gerne i et af jernalderhusene omkring bålilden.

Materialerne er læder og skind, som medlemmerne fortrinsvis selv skaffer som rester fra læderhandlere og -fabrikker og hvor det er muligt. Men også skind af landsbyens får, når disse slagtes, anvender gruppen og klarer selv rensning og garvning.

Det kræver lidt håndelag og fingerfærdighed at arbejde med skind og læder, men en høj grad af erfaring og viden om teknikker findes i gruppen, så man bliver hurtigt dus med arbejdet, hvis man ikke har prøvet det før. Der findes en mængde redskaber i landsbyen, men tag også gerne egne med, hvis du har nogen.

Kan du lide at fremstille ting, at sidde hyggeligt omkring en ild og snakke med gode venner, mens effekterne tager form, skulle du melde dig hos Vidar gruppen. Man vil gerne være flere. 10-15 medlemmer vil være fantastisk. 

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata.