RigsFolk AnneSofieHedengran 660x660 23716

Når man er medlem i Odins Odense

- tilhører man automatisk den gruppe vi kalder Odins Folk!!

Folket har jo mange kompetencer - og de kan ikke alle forenes i tid og sted.

Der kan være mange grunde til at man melder sig ind i foreningen. Måske er det for at få et godt socialt netværk indenfor interesser man selv behersker. Eller også kan det være for at deltage i aktiviteter, hvor man kan lære af andre medlemmer, der allerede har specialviden om forskellige håndværk fra jernalder og vikingetid.

Når Odins Folk befolker Jernalderlandsbyen Odins Odense er det i tøj fra den tid vi gerne vil fortælle om. Det skal give vore gæster gode historiske vingepust, så det bliver en god oplevelse at betale for indgangen og komme i landsbyen med sin familie.

Husene i landsbyen har mange mange år på bagen - og de skal også passes. Det er der flere frivillig grupper, som tager sig af. 

Og når vi taler om frivillig grupper. Kan vi anbefale, at du kikker de forskellige grupper igennem - når du er i gang med at melde dig ind i vort hyggelige samvær - og find et godt lunt hjørne, som passer dig.

Vi glæder os i hvert fald til at se dig i landsbyen!!

Odins Odense Kalender

Juni 2020
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Juli 2020
M T O T F L S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Glimt af fortiden i nutiden

ring admission pris

Nyheder og aktiviteter

 • Landsbyen åbner fra 23. maj!

  Fra 23. maj har Jernalderlandsbyen Odins Odense igen åbent for gæster

  Vi holder åbent alle weekender plus om mandagen indtil december og alle dage i ferieperioder kl. 10-16

   

  KOM OG BESØG OS - VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG!

   

  Vi starter langsomt - med få folk - og masser af plads - masser af afspritning og Corona-sikkerhed - men husene er åbne - og frivillige Odins Folk kan formidle jernalderen  og vikingetiden igen!

  Al entré og donationer går til at hjælpe landsbyen med forhåbentlig at overleve Coronakrisen

  Tak for alle donationer til mobilepay 69521

   
 • Søndagsoplevelser ved Åen - Oldtidens Selfie !!

  SØNDAGSOPLEVELSER VED ÅEN

  Med støtte fra ”Næsby Bestemmer” indbydes alle Næsbyborgere til at deltage i ”Familiens Natur- og kulturoplevelser”.

  Den 1. søndag i hver måned fra feb.-juli byder på nye oplevelser i naturen med kulturhistorie på menuen på tværs af generationer.

  Møderne finder sted ved stierne ved Stavids Ådal og i Jernalderlandsbyen og varer tre timer pr. mødegang fra kl. 10-14.

  Hver mødegang har sit eget tema, der tager udgangspunkt i årstiden, naturen og de kulturelle højtider og traditioner fra menneskenes verden.

  FebruarI februar holdt vi traditionen tro Kyndelmisse. I kirken fejrede man lyset og i familien spiste man pandekager.

  Søndag d. 2. feb. inviterer Jernalderlandsbyen indenfor i varmen, hvor vi ved bålet vil lave bivokslys, bygpandekager, høre fortælling og tage vejrvarsler.

  MartsD. 1. marts fejrer vi det kommende jævndøgn med hammer, mejsel og stensikker viden.

  Vi skal kikke på sten som markører i vores landskab. Deres oprindelse som naturprodukt og deres funktion som kulturbærer. Vi rister runer og helleristninger i granit.

  AprilI april skal vi til at finde kyllingerne frem og fejre påske. Måske fanger vi fårekyllinger og

  finder fugleæg d. 5. april, når vi går på insekt jagt med sommerfugle- og slagnet.

  MajD. 3. maj går vi i krigertræning. Skulle Holger Danske kalde os til dåd for Danmark, så er vi klar! Formidling af oldtidens våben og udstyr, bartskæreens arbejde og fundet i Viemosen.

  Efterfølgende kaldes der til kamp for alle, store som små, med skjoldmur og varme hveder.

  Juni – Solhvervet nærmer sig og heksene gør klar til den årlige udflugt til Bloksbjerg.

  D. 7. juni går vi med vølven på vandring og sanker urter i området omkring ådalen.

  Hør om planternes egenskaber, deres brug som hellige urter og ådalens forandring gennem jernalderen. Efterfølgende går vi op i landsbyen og laver urtesmør og fladbrød.

  JuliVandets hemmeligheder og fiskens finurligheder d. 5. juli.

  Med Jernalderlandsbyens naturrygsække går vi på jagt i åløbet og ser hvad der gemmer sig under vandets overflade. Vi skal dissekere fisk og efterfølgende ryge dem i vores lille medbragte røgovn.

  Smagsprøver og sommerafslutning.

  Man kan melde sig til de enkelte mødegange løbende og efter interesse for dagens tema.Max. antal deltagere pr. mødegang er 30. Man er også meget velkommen til at deltage uden familie, børn under 12 skal dog være i selskab med en voksen. 

  Tilmelding på mail med antal deltagere og deres alder til Jernalderlandsbyen Odins Odense: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

   
 • Odins Folket vågner

  I  januar i 2020 - starter folket stille og roligt op med Odinsfolkets tirsdagshygge.

  Vi mødes bare - dem der kan og får en snak om dit og dat - sidder lidt med de sysler vi synes er hyggelige - og får snakket lidt om vores landsby og folk og hvad vi kan gøre for at få et godt år sammen.

  Der skal både ydes lidt fra hver især for at vi kan beholde vores landsby !! - men mest af alt skal vi have det hyggeligt sammen - DET giver glade mennesker både bland Odins Folket men sandelig også hos de gæster vi forlanger penge af for at de kan se og opleve, hvad vi finder smukt, spændende og interessant...

  Vi ses!!!!

  Fik du for øvrigt?? - et eksemplar af den lille skønne historie om Siggeir og Vigdis - til dine børn eller børnebørn?? - ellers husk at tage en med hjem...

   
 • Frivilliggruppen - Thor - skilte

  I frivilliggruppen Thor - arbejdes der både efter en fast plan - hvor gruppen indgår i aktiv formidling i åbningstiden med forskellige aktiviteter. Det er træarbejde og smedearbejde..... MEN når der er tid også uden for sæsonen - må man gerne arbejde med lidt af ens foretrukne materiale - og DET blev i november - december 2019 - arbejde på 2 skilte til på bedre "jernaldermanér" at modtage gæsterne...

  • Først et NUMMER skilt ud mod vejen - som jo er "Store Klaus" - nr. 40 - Nummeret kan ses på både forside og bagside - skiltet er lavet på en 40 mm tyk aske-plade sat på to egestammer. Alt godt imprægneret efter gamle opskrifter med Linolie og træers eget "blod" - nemlig trætjære (og det er det gode - milebrændt) - skrift naturligvis i linoliemaling.
  • Dernæst et skilt - som udvidelse til et allerede opsat skilt - ved siden af den gamle mørnede Odins-figur....på "modtage-P-pladsen" foran vores officielle indgang gennem butikken.  Der skulle gerne komme til at stå vort rigtige fulde navn, når det er færdigt... Jernalderlandsbyen Odins Odense.. i to linier - NY skilteplanke underst er i egetræ - for at matche den ovenfor - og vi ender med at alle bogstaver kommer til at fremstå i hvidt...

   

   

   

   

   

Vi er med i Kend dit land

kend dit land Logo som stempel vi er med

Filmlokation?

Selvfølgelig kan vores smukke landsby OGSÅ bruges til lokation. På alle tider af året.OO dreng skjold 1

Billedeserie: tryk HER

Landsbyen åbner igen

Jernalderlandsbyen Odins Odense åbner igen - Juni 2020

Top