Så er der i dag indgået et større læs bøgetræ

- næsten gratis - til landsbyen - I forvejen har vi mindre stammer liggende foran administrationen af egetræ - og i landsbyen også noget svært egetræ og lidt ask...

Ud af disse råmaterialer skal der blive 

OO 190219 trae ankommet01

masser af gode aktive timer til landsbyens håndværker-frivillige - Dele af landsbyen kan vedligeholdes med disse materialer, ligesom vi kan producere diverse daglige redskaber, som rekonstruerede fade, tallerkener - borde og bænke osv..

Thorgruppen kommer som minimum på hårdt arbejde - og flere andre aktive frivillige ligeså... 

OO 190219 tirsdagsholdet01A-pro-pos frivillige - så har Tirsdagsgruppen igen været aktive i byen - DET er de faktisk hele året - men i dag blev en genopbygget låge sat i hegnet, så adgangen til fårefolden fungerer ordentligt... 

 

Men der er mange projekter på vej for vedligeholdelsen - Kom og giv de gæve gutter et klap på skulderen!! Uden denne gruppe ville der være mindre hyggeligt og ordentligt i landsbyen - og en hel del problemer med at få opsat events for deltagere hen over året.

Ros - Det bliver man altid glad for.

 

 

 

 

 

 

 

 

Odins Odense Kalender

Juni 2021
M T O T F L S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Juli 2021
M T O T F L S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Glimt af fortiden i nutiden

ring admission pris

Nyheder og aktiviteter

 • Aktivitet: Stort Vikingemarked 19.-20. juni

  VIKINGERNE HOLDER  MARKED i Jernalderlandsbyen Odins Odense 

  Med lyden af jern og stål mod hinanden - rumlen af mange mennesker i fuld gang med at handler, skjaldrende vikinger på vej til kamp - byder Jernalderlandsbyen Odins Odense på en weekend med vikingeoplevelser.

  Pak familien og få fyldt den historiske rygsæk til randen med bueskydning, barske vikingefortællinger, måske et par tvekampe eller to - og hvis vi er heldige også fuglefængeren med sine fugle.

  Kik med når perlemageren smelter de på ledingstogtet stjålne glasstykker om til de smukkeste glasperler.

  Eller kunne det friste med en markering i huden - én man ikke glemmer eller kan vaske af sig igen?

  Det er der jo mange, der mener en tatovering er. Her serveres de virkelig ”old-school”,  håndstukket som det vaskeægte oldtidshåndværk de er. 

  Vikingekrigerne vandrer gennem byen i fuldt kampudstyr og lidt senere brøler de på valpladsen mens fredelig mad dufter fra gruber og bål og vi hører de handelsrejsende faldbyde deres varer.

  Der er salg af håndsmedede knive, keramik, brikbånd, læderbrynjer, tekstil og smukke smykker.

  Kik ind i smedjen - Lad børnene hjælpe med at drive essen - Se jern blive til brugbare genstande.

  Glem endelig ikke at tage børnene og de unge med ned på Balders buebane - og lad dem opleve at prøve at skyde med en rigtig bue og fornemme, hvordan det var at være barn i vikingetiden, hvor alle skulle kunne håndtere et våben, som selvfølgelig også var et jagtredskab .....  

  Når I er mætte af indtryk, så smut forbi ildstedet udenfor byen -og sæt jer og få en slapper mens I indtager en af vore dejlige lammepølser med vikingebrød til - og der er selvfølgelig godt øl til de voksne..

  Det sker lørdag den 19. juni og søndag den 20. juni.

  Åbent fra kl. 10 til kl. 16.

  Entré voksen 75 kr. Barn (6-14 år) 30 kr. Barn u/6 år samt medlemmer gratis.

   

   
 • Aktivitet Swords of the Ages 26.-27. juni

  Fra oldtiden til middelalderen, fra Romerriget til Norden  - kommer de!

   
  Mød

  • jernalderkrigere
  • vikinger
  • middelalderkæmpere
  • en romersk legionær og måske
  • en gladiator eller to

  lørdag - søndag - den 26.-27. juni kl. 10-16

  i Jernalderlandsbyen Odins Odense i Næsby.


  Kom helt tæt på sværdet og

  bliv klogere på dets udformning og design ned gennem tiderne.

  Se krigertræning og hør nørderne diskutere kampteknikker.

  En weekend der helt sikkert IKKE går ned på udstyr!

   

   

   

   

   
 • Sponsor OK øger støtten

  Støt Odins Odense, hver gang du tanker

  NYT I MAJ 2021

  Vi ved, at mange foreninger og klubber har været udfordrede af nedlukninger i det seneste år. Derfor giver vi sammen med vores forhandlere 30 % ekstra i sponsorstøtte hele det kommende år, så din forening lidt hurtigere kan komme tilbage for fuld styrke.

  Vi har vedhæftet en fil (se og tryk på billedet her til højre) om den gode nyhed – og både tekst og billede til Facebook, så du kan sprede det gode budskab og styrke sammenholdet i foreningen.

  Som altid får din forening støttekroner, når medlemmer eller venner af foreningen har valgt at støtte jer, når de tanker med OK's benzinkort eller OK’s app. De kan også støtte ekstra med en mobil- eller elaftale hos OK.

  Du kan se mere på ok.dk/30ekstra. Og har du spørgsmål, så ta’ fat i os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  Venlig hilsen
  OK

  Vi har indgået en sponsoraftale med OK, så du kan støtte Odins Odense, hver gang du tanker. Og vigtigst af alt, det koster dig ikke ekstra at støtte vores forening –

  OK betaler hele beløbet.

  Du støtter vores forening med 5 øre/liter – uanset om du bestiller et OK Benzinkort eller betaler med OK-appen. Når nye kunder har tanket 500 liter indenfor et år, får Odins Odense en ekstra bonus på 200 kr. 

  Bestil et OK Benzinkort på www.ok.dk/lokalsporten. Hvis du vælger at tanke med OK-appen, så finder du den i App Store eller Google Play.

  Har du allerede et OK Benzinkort? Så ring til OK på 70 10 20 33 og fortæl dem, at du gerne vil støtte Odins Odense nu. Og så sørger de for at ændre det.

  Ekstra støtte til din klub med OK Mobil og OK El

  Har du et OK Benzinkort kan du fordoble støtten til vores forening.

  Vælg en af OK’s Mobil-pakker, så støtter du vores forening med ekstra 5 øre pr. liter, du tanker. Du kan se alle OK’s mobilpakker på www.ok.dk/mobil

  Du kan også fordoble støtten, hvis du vælger at få el fra OK. Så støtter du med 5 øre ekstra pr. liter, hver gang du tanker.

  Det er nemt og hurtigt at skifte elselskab. Bare ring til OK på 70 10 22 33, så sørger de for det hele.

   

  Vil du vide mere? Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Helge Halvas Jensen på 23100632 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

   
 • Gaven til familien - en weekend i fortiden

  Prøv jernalderen – et weekendophold i fortiden

  Tidsrum

  Ankomst fredag eftermiddag kl. 17. Slut søndag kl. 17.

  Vælg mellem:23-25/04, 7-9/05, 28-30/05, 04-06/06, 27-29/08 eller 03-05/09 2021.

  Indhold

  Kast jer ud i at leve som jernalderfamilie for en weekend. I får her et spændende glimt af hvordan hverdagen formede sig for 2000 år siden – uden den tids afsavn og slid. Vi starter fredag aften med en spændende introduktion i høvdingens hus, mens vi nyder en varm jernalderdrik ved bålets skær.

  Resten af weekenden, kommer I selv i sving. Her laver I selv jeres jernaldermåltider, kommer på naturvandring hvor I finder spiselige urter til jeres måltider og møder nogle af jernalderens håndværkere, der glade fortæller om det de laver. Brænde skal hugges, bålet i jernalderhuset passes, kornet til grød og brød gruttes og herudover bliver der tid til familiehygge om bålet, småsysler, oldtidens lege og meget mere.

  Opholdet som jernalderfamilie i Jernalderlandsbyen Odins Odense er en mulighed for nutidens moderne familier for, at lægge nutidens livsform og vaner lidt fra sig og få en anderledes familieoplevelse sammen.

  Opholdet vil jer give et glimt af jernalderens hverdag og en mulighed for at komme lidt ned i gear og nyde hinandens selskab uden telefoner, stress og jag. Børn såvel som voksne oplever i fællesskab, at der i jernalderen er behov for alle i familien, når I hjælpes ad med at udføre dagens opgaver.

  Når I bor her bliver Jernalderlandsbyen Odins Odense samtidig et mere spændende sted at besøge for vore gæster og turister.

  Når de besøger jer, kan de føle at de også får et glimt af livet for ca. 2000 år siden.

  Pris

  Børn under 3 år deltager gratis

  Børn i alderen 3-6 år 150 kr.

  Børn i alderen 6 – 14 år 350 kr.

  Voksne (14 år og opefter) 550 kr.

  Medlemmer af foreningen Odins Odense får 10% rabat.

  Med i prisen er:

  • En oplevelse ud over det sædvanlige i skønne omgivelser
  • Lån af jernalderdragter, udstyr og ”eget” jernalderhus
  • Ingredienser til to jernaldermåltider lørdag og to søndag
  • Overnatning i shelter (i eget udstyr)
  • Instruktion og vejledning alle dage ved dygtig jernalderformidler
  • Entré til Jernalderlandsbyen Odins Odense lørdag + søndag (samt adgang fredag efter lukketid)
  • Eksklusiv naturvandring kun for deltagere af Prøv jernalderen
  • Adgang til nutidig bad, toilet og grovkøkken

  Vi forventer af jer

  • Eventyrlyst og gå-på-mod
  • Viljen til at samarbejde
  • Lysten til at være en levende del af vores jernalderlandsby for et par dage
  • At I er 4-8 personer (heraf minimum to-tre voksne) eller har mod på at være ”jernalderstorfamilie” sammen med andre deltagere.

  Booking og betaling

  Du booker ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Her oplyser du ønskede datoer samt evt. 2. ønske, navn, adresse, mailadresse, telefonnr. på den der booker samt hvem og hvor mange I er i hver aldersgruppe.

  Vi har plads til 4-22 personer hver weekend. (Dog kan maxantal være lavere, ved eventuelle coronarestriktioner.)

  Efter du har modtaget bekræftelse på din booking, bedes du indbetale deltagerbetaling på 1684-322 71 99 635.

  Booking er først fuldgyldig efter betaling. Ved afbestilling senest 14 dage før arrangementet fratrækkes administrationsgebyr på 60 kr. Ved udeblivelse hæfter man for bestilt arrangement.

   

Besøg også landsbyen AF I DAG efter lukketid

Filmlokation?

Selvfølgelig kan vores smukke landsby OGSÅ bruges til lokation. På alle tider af året.OO dreng skjold 1

Billedeserie: tryk HER

OO-haandvaerk-naalebinding_7654.jpg
Top