00 Runners AM Markedpl2018 01Vi arbejder ihærdigt på,

at alle medlemmer, der ønsker at være aktive som frivilligt arbejdende - på et eller andet selvvalgt niveau - i Jernalderlandsbyen Odins Odense - kan opretholde et godt informationsniveau og ønskeligt få adgang til mere om "nørde-jernalder-og-vikinge-viden", både fremadrettet men sandelig også bagud (arkiv-materialer) og især den glæde og hygge-fornemmelse man får, når man kommer i den forening man betaler kontingent til.

TJEK DIN SENESTE MEDLEMS-INFORMATION - MODTAGET PR. EMAIL - hvor adgangsmetoden til "FOR MEDLEMMER" - og egen opdatering af brugerdata forklares yderligere!! (hvis der er medlemmer, der ikke kan få adgangsmetoden til at virke, så kontakt evt. webmaster tryk HER for at maile direkte)

00 Butikken Markedsplads2018 01Derfor har vi forbedret adgangs-metoden til de interne-medlems-sider - som jo også naturligvis - er de arbejdende og de knap så arbejdende - frivilliges egne sider.

 • Her finder du i første omgang mere konkret info til
 • bestyrelsens kontaktdata
 • de forskellige aktivitetsgrupper med kontaktdata
 • flere billeder - nogle må vi ikke vise "uden-for".
 • links og henvisninger til historisk materiale
 • instruktioner i brug af værkstedsmaskiner
 • kommentarer til hvad der ligger af
  • materialer
  • beklædning
  • litteratur
 • som frivillige kan og må bruge (mod låne-sedler, naturligvis)
 • osv. osv.

guidede ture- og her ligger vores arkivmateriale, så du kan slå op, hvad der er sket og kommunikeret om internt - tidligere.

I det interne materiale, skulle vi gerne VED FÆLLES HJÆLP fremadrettet få opbygget nyttig viden til hinanden - hvem der står for hvad og hvor man også finder god information

- og måske lidt inspiration til at finde mere "nørde-viden" end vi selv måske har fundet frem til....

Vi er meget åbne for input fra ALLE medlemmer - og nogle, der måske bare lige har lyst til at ringe med lidt god info til os, med det formål, at vi kan hjælpe og glæde hinanden - og få et "godt jernalder/vikinge-samfund" ud af Odins Odense fællesskabet.

 

Når man skyder med langbue - eller formidler langbuer - og så også er det lidt nørdet med at VIDE noget om sagerne - Derfor kan det anbefales at kikke lidt i litteraturen om emnet. 

Der er en hel del nørdelitteratur på engelsk. Briterne har selvfølgelig skrevet en masse, fordi de har de langbuetraditioner, som de har historisk gennem mange århundreder. Dog er det meste relateret til vikingetiden eller senere - men spændende er det.

Amerikanerne har en kæmpegruppe af bueskytter - også meget fordi de har så meget vildt land, at det ikke er så svært at finde steder i naturen at lege med bue og pil. Der er mange gode videoer fra United-bluff - også om, hvordan man laver både buer, pile og strenge - Her finder vi både folk, der laver langbuer som briterne gjorde det - men også alle mulige andre varianter - hvoraf nogle har specialiseret sig i indianernes buer - og dem er der også rigtig mange muligheder i.vikingernesbueogpilskydningmedlangbue

Hvis man er til mere specielle typer buer - men også - meeget lange buer - så kan man have glæde af at kikke mod Fjernøsten, hvor der er mange gamle traditioner for bueskytter. Der går ganske enkelt fjernøstlig ZEN i at skyde med bue. Interessant, så er det også en del af vores måde at skyde på - nemlig intuitiv skydning .... 

Men grundlæggende kan man uden videre have glæde af og starte ud med et par af de danske titler, som ER mulige at skaffe - og så lege på Amazon senere:

 

SÅ er det blevet forår (FÅR-ÅR) i græsningsfoldene. 

Landsbyens fårepassere melder stolt, at vi nu allerede har de første lam på banen. Vigdis og Una har læmmet!

bow arrow name vector smart 90x90px 201Den nye Frivilliggruppe hedder Balders Buefolk

Den nye formidlingsgruppe er er opstartet. Foreløbig har vi 13 aktive medlemmer tilknyttet.

Gruppen formidler bueskydning - og historien om værktøjet og våbnet..

HeimdalOO bueskydning 12349Landsbyens gæster har altid være glade for at kunne tage både børn og voksne hen i det hjørne af landsbyen, hvor der formidles bueskydning.

Balder er nævnt i den nordiske mytologi - som søn af Odin og Frigg

Gudesønnen Balder var ung og smuk og elsket af alle - men var spået at skulle dø ung ved at blive ramt af et pileskud. - Men moder Frigg gjorde alt for at forsøge at modarbejde spådommen og tog derfor ALT i verden i ed så Balder ikke kunne skades - Guderne hyggede sig så med at skyde til måls efter usårlige Balder - og intet skadede ham. Men så var det lige at Loke var misundelig over at alle elskede Balder - og HAN vidste at misteltenen ikke var taget i ed!! - så han lavede en pil af en mistelten - og gav den til Balders blinde broder Høder - og fik ham til at skyde Balder... og JA - han døde af det.

Heldigvis vil Balders Buefolk ikke være blinde - ej heller vil der blive skudt med pile af mistelten! - og guderne er nok ikke bange for os - tror vi, så vi vil nøjes med at fortælle om Balder og buerne fra mytologien - men især også om Jernalderens buer - og vikingetidens - og sikkert også om buer fra andre tider og steder - fordi man bliver ret "bue-nørdet" - og en buer er ikke bare en bue...

I 2019 fik gruppen bevilliget nye materialer i form af både rekonstruerede buer fra Jernalderen og pile - plus både mål og sikkerhedsnet til at kunne formidle endnu bedre til vore gæster.

OO bueskydning 2430I 2020 har gruppen på trods af Corona-problemstillinger - formidlet (med afspritning - naturligvis) - for børn og voksne - og vi har set mange gæster gå smilende glade hjem efter en god oplevelse.... Vi har også ad denne vej gjort gæster SÅ interesserede, at de har meldt sig ind i foreningen Odins Odense - for at kunne deltage aktivt i vores formidling.

I hjørnet af skydeområdet har vi indrettet en bænk med bord til de voksne, der hurtigt indser, at de ikke lige slipper væk, fordi børn eller børnebørn - vil skyde - LIDT længere.... og DET er jo herligt! 

Gruppen GLÆDER SIG TIL AT FORMIDLE FOR BØRN OG VOKSNE IGEN til det nye år!!

 

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata.

Herunder en lille billedserie fra sommeren 2020, hvor vi havde mægtig travlt på alle de dage, vi havde mandskab til at formidle buer og bueskydning....