Træd ind i en af kulisserne fra Far til fire & VIKINGERNE

I de kommende to weekender kan besøgende få et glimt af filmens verden set fra kulissen, når Jernalderlandsbyen Odins Odense viser udstilling med de ægte vikingekostumer fra Far til fire & vikingerne og samtidig giver mulighed for at træde ind i familien Fars vikingehus, som det så ud under optagelserne. Kostumerne er venligst udlånt af ASAfilm.

Far t fire filmoptag 2019 003ASA Film Lille Per i lyre Andreas Bastiansen 01Den nye film Far til fire og vikingerne er optaget på flere locations på Fyn, heriblandt Jernalderlandsbyen Odins Odense.

Jernalderlandsbyen var Vikingelandsbyen der lå bag skoven ved Frejas Lyst. Her boede de familier, der var i familieterapi hos Rie Rævesnu og Runulf Rådsnar.

Optagelserne fandt sted i efteråret 2019 og i nærværende udstilling har du mulighed for at se de originale vikingekostumer fra filmen, rekvisitter, samt fotos fra optagelserne her i landsbyen og ved Nakkebølle Fjord.

Selve huset, der var familien Fars vikingehus vil i weekenderne 24.-25. oktober og 31. oktober-1. november være indrettet som det var på filmsettet.

Her får I mulighed for at gå ind i familiens hus og se hvordan Far, Lille Per, Søs, Onkel Anders og resten af familien boede, mens de var i vikingeterapi.


I landsbyen kan du måske støde på statister fra filmen, da mange af foreningen frivillige deltog i filmen - og selv gå på jagt efter spor fra filmen. Har I lyst til lidt aktiviteter kan I ”gå i familieterapi” og leje en familiekurv, hvor I kan prøve forskellige familieaktiviteter efter Bifrostmetoden 2.0.

Fartilfire wwwBegge weekender vil der desuden være jernalderfolk i landsbyen og masser af mulighed for at få en sjov og lærerig dag i smukke omgivelser. Tag gerne hele familien, madpakken og hunden med.

Jernalderlandsbyen Odins Odense ligger i udkanten af Odense, kun 5 km. fra centrum.

Her er åbent lørdag-søndag kl. 10-16 indtil 13. december. Entré voksen 60 kr. barn 6-14 år 30 kr.

Tirsdagsholdets aktive folk har i nu i ugevis

arbejdet på at få porten til landsbyen renoveret og klar til sæsonen. Med den store indsats fra nutidens arbejdsfolk ser det ud til at porten er klar til de forhåbentlig mange gæster vi glæder os til at se i år. 

Så er der i dag indgået et større læs bøgetræ

- næsten gratis - til landsbyen - I forvejen har vi mindre stammer liggende foran administrationen af egetræ - og i landsbyen også noget svært egetræ og lidt ask...

Ud af disse råmaterialer skal der blive 

En HEL busfuld glade og snakkende Odins Odense Folk

- bemandede en god bus og kørte kl. 8:30 - lørdag morgen i sidste uge - til besøg på Nationalmuseet i København.

Selvfølgelig skulle de seneste nyheder og interessante udstillinger - f.eks. den meget omdiskuterede Lyngvild-udstilling - og nyere fund fra Jernalder og Vikingetiden besigtiges.

RigsFolk AnneSofieHedengran 660x660 23716

Når man er medlem i Odins Odense

- tilhører man automatisk den gruppe vi kalder Odins Folk!!

Folket har jo mange kompetencer - og de kan ikke alle forenes i tid og sted.

Der kan være mange grunde til at man melder sig ind i foreningen. Måske er det for at få et godt socialt netværk indenfor interesser man selv behersker. Eller også kan det være for at deltage i aktiviteter, hvor man kan lære af andre medlemmer, der allerede har specialviden om forskellige håndværk fra jernalder og vikingetid.

Når Odins Folk befolker Jernalderlandsbyen Odins Odense er det i tøj fra den tid vi gerne vil fortælle om. Det skal give vore gæster gode historiske vingepust, så det bliver en god oplevelse at betale for indgangen og komme i landsbyen med sin familie.

Husene i landsbyen har mange mange år på bagen - og de skal også passes. Det er der flere frivillig grupper, som tager sig af. 

Og når vi taler om frivillig grupper. Kan vi anbefale, at du kikker de forskellige grupper igennem - når du er i gang med at melde dig ind i vort hyggelige samvær - og find et godt lunt hjørne, som passer dig.

Vi glæder os i hvert fald til at se dig i landsbyen!!