Formidler bueskydning - og historien om værktøjet og våbnet..

HeimdalLandsbyens gæster har altid være glade for at kunne tage både børn og voksne hen i det hjørne af landsbyen, hvor der formidles bueskydning.

OO bueskydning 12349Balder er nævnt i den nordiske mytologi - som søn af Odin og Frigg

Gudesønnen Balder var ung og smuk og elsket af alle - men var spået at skulle dø ung ved at blive ramt af et pileskud. - Men moder Frigg gjorde alt for at forsøge at modarbejde spådommen og tog derfor ALT i verden i ed så Balder ikke kunne skades - Guderne hyggede sig så med at skyde til måls efter usårlige Balder - og intet skadede ham. Men så var det lige at Loke var misundelig over at alle elskede Balder - og HAN vidste at misteltenen ikke var taget i ed!! - så han lavede en pil af en mistelten - og gav den til Balders blinde broder Høder - og fik ham til at skyde Balder... og JA - han døde af det.

Heldigvis vil Balders Buefolk ikke være blinde - ej heller vil der blive skudt med pile af mistelten! - og guderne er nok ikke bange for os - tror vi, så vi vil nøjes med at fortælle om Balder og buerne fra mytologien - men især også om Jernalderens buer - og vikingetidens - og sikkert også om buer fra andre tider og steder - fordi man bliver ret "bue-nørdet" - og en buer er ikke bare en bue...

I 2019 fik gruppen bevilliget nye materialer i form af både rekonstruerede buer fra Jernalderen og pile - plus både mål og sikkerhedsnet til at kunne formidle endnu bedre til vore gæster.

OO bueskydning 2430Desuden bekræftede bestyrelsen, at et lille stykke af engen måtte inddrages til buebane. så sikkerheden og formidlingen kan gå hånd i hånd.

 

Gruppen GLÆDER SIG TIL AT FORMIDLE FOR BØRN OG VOKSNE i det nye år!!

 

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata.

Landsbyen åbner igen

Jernalderlandsbyen Odins Odense åbner igen - Juni 2020

Top