Nornerne dragter 660x660NORNERNE

frivillig nornerne brikvaevning

 

Vore Norner er hverken synske eller forudbestemmende for vore skæbner.

Men de arbejder i 3 hold. mandag formiddag, Onsdag og Torsdag aften..

Der møder typisk 3 om mandagen og 5 -8 personer om aftenen. Løbende aftaler sker på Facebook under Odins Folk. eller Nornerne

Der syes en mængde jernaldertøj til brug for de ansatte og frivillige.Der fremstilles låne-tøj, som midlertidige hjælpere kan have på under. arrangementer ,

Der vises også hvordan der tages mål og laves mønstre, for bl.a.,hvis man har lyst, at sy vores eget tøj. Og vi hjælper og lærer af hinanden. Tøjet mærkes med størrelse og serienummer, så det kan registreres og føres på udlånslister,når det lånes ud.

Foruden syning beskæftiger grupperne sig også med brikvævning og nålebinding, f.eks. til fornemme halsedisser. Materialet er Uld og Hørstof, der var jernalderens foretrukne stoftyper, og gruppen kan bestandigt bruge mere stof, hvis nogen har rester eller brugt tøj, der kan syes om, vaskes og farves.

Det føles godt og hyggeligt at komme i grupperne 2-3 timer hveranden uge. Hvis man ikke lige behersker syningen, lærer man det hurtigt. Over kaffen/teén luftes der tanker om fællesudflugter og evt. gæstelærer.

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata. 

Landsbyen åbner igen

Jernalderlandsbyen Odins Odense åbner igen - Juni 2020

Top