Nornerne dragter 660x660NORNERNE

Vore dragtsyere, der syer og reparerer dragter til brug i formidlingen i landsbyen, brikvæver, nålebinder m.m.

Mest kendte “Norner” var de tre gudinder: Urd, Verdande og Skuld, der spandt og afklippede livets tråd for menneskene. De holdt til ved livstræet Yggdrasil,  Men der var utallige norner, der forudbestemte skæbnen for alle typer af skabninger.

Vore Norner er hverken synske eller forudbestemmende for vore skæbner. Men de arbejder i to hold mandag hhv. onsdag hver 14. -ende dag i Landsbyen.  Der møder typisk 3-5 personer hver gang.

frivillig nornerne brikvaevningForuden at sy en mængde jernaldertøj til brug for de ansatte og frivillige, fremstilles der låne-tøj, som midlertidige hjælpere kan have på under arrangementer o.lign. Tøjet mærkes med størrelse og serienummer, så det kan registreres og føres på udlånslister,når det lånes ud. Foruden syning beskæftiger grupperne sig også med brikvævning og nålebinding, f.eks. til fornemme halsedisser.

Materialet er hør-væv, der var jernalderens foretrukne stoftype, og gruppen kan bestandigt bruge mere stof, hvis nogen har rester eller brugt tøj, der kan syes om, vaskes og farves.

Det føles godt og hyggeligt at komme i grupperne 2-3 timer hveranden uge. Hvis man ikke lige behersker syningen, lærer man det hurtigt. Medbring gerne saks, et par tusch’er at mærke op med, samt evt. lidt godt til kaffen. 

På hjemmesidens afdeling "For medlemmer" - kan du efter "log in" slå op og læse gruppens tovholder(e)s kontaktdata.

Glimt af fortiden i nutiden

ring admission pris

Top